Autó fényezés, karosszéria fényezés és
lökhárító fényezés

Az autó fényezés és a gépjármű alkatrészek fényezése a legjobb minőségű festékeket, a VOC előírásait figyelembe véve használjuk fel.

 

  • Glasurit
  • Mobihel
  • Profix
  • Troton
  • Disolac
  • Standox

 

A fényezés lehet teljes, ami az autó külső fényezését jelenti. Ez általában zárt ajtóknál történik, nem érintve a gépjármű falc részeit. A belső fényezés kitér a falcok, küszöbök belső, csomagtér, valamint a motortér részeinek fényezésére.


Előkészítés:

Csiszolással, alapozással kezdődik. Ennél a fázisnál az alkatrész minősége és állapota dominál. A javított felület adja meg azt, hogy milyen mértékű aládolgozás szükséges. A felvitt kitt vastagsága ezt jól mutatja. A vékony rétegalkalmazás szükséges, hiszen eltérő a fém és a kitt hő tágulása. Többszöri csiszolás és szóró alapozás után jöhet a fényezés.

 

Fényezés:

Legfontosabb a por, zsír és a szennyeződés eltávolítása, hiszen az később problémát jelenthet, de nem megoldatlan. A tökéletes fényezésnél meghatározó a hőmérséklet, a fényezéshez alkalmazott nyomás (bar). A fényezés több réteg felvitelével zajlik, melyek között néhány perc várakozása szükséges. A színtől függően kell a takaró rétegeket alkalmazni 2-3, de vannak esetek melynél ennek a többszöröse kell.

 

Lakkozás:

az autó fényét adja meg, ami nem csak a színt emeli ki, hanem védelmet is biztosít. Hasonlóképpen a lakkozás a fényezési eljárást igényli, akár több réteg felvitelével. Ez követően egy ideális 60 fokon szárad meg tökéletesen a fényezés. A polírozás a végső fázis, melyben az apró hibák eltüntetése zajlik.

 

Színkeverés:

A gépjárművek karosszériáinak színét a gyári színkód alapján lehet megállapítani. Ez pontosan meghatározza a festék összetételét, ahhoz hogy a legtökéletesebben tudjuk kikeverni a szükséges színt. Ezt egy PPG színkeverő géppel látjuk el. Több 1000 színkártyából lehet pontosan meghatározni az autójának színét.

 

Polírozás:

A polírozás minden autó alkalmazható, ha a fényezési sérülés nincsen rajta. Arra nem megoldás, de újra visszaadhatja a gépjármű fényét. A lakk romlásának legfőbb oka mosás és az idő múlása. A napfény, a hó egyaránt rontja a lakk minőségét. A polírozást speciális képpel, a fényezéshez hasonló szakértelemmel kell el végezni. Speciális korongokat, adalékokat és kendőket alkalmazni. Nem túl mély karcok tüntethetőek. Ha a köröm bele akad az már mélynek számít.

 

Amit eredményez:

  • csillogás, fény
  • Erős dolinán szín tónusok